Hu.AmazingHope.net (A honlapon) Hu.AmazingHope.net

Betartása a szombat századokon át

Igaz tízparancsolat

464_zachovavani_sboty.jpg

Betartása a szombat századokon át

Hozzáadott: 14.08.2011
Megtekintés: 323400x
Témakörök: Igaz tízparancsolat
PrintTisk

A meglepő keresztmetszete történelem azt mutatja, hogy Isten mindig az Ő ember, aki betartotta a Tízparancsolatot, beleértve az Isten pihenőnap - a szombat. Soha nem sikerült kiirtani a hű embereket, és elnyomja az a jog tiszteletben tartását az Isten.

Brother JF Coltheart, evangélista Észak-osztály, 1954.

Az alábbi jelentések a hosszadalmas és unalmas keresés és összehasonlítás forrásokból. Végre sikerült kirándulás JF Coltheart evangélista személyesen olvasni a régi kéziratok és eredeti betekintést források sok idézetek elhelyezett könyvtárak és múzeumok európai, a konstantinápolyi és a keleti.

Bár az írások a vértanúk gyakran elégették, vagy más módon elpusztult, nem bizonyíték, akár túlélő feljegyzések, sőt ellenfelei a jelentések, hogy minden korban, akik elrendelt szombaton, akik hűségesen megtartani Isten törvényét, hogy ez Csehországban és Skóciában, ahol volt szombat maradnak, amíg a 12. században. , vagy Abesszínia, ahol azt fenntartják, amíg a 17. században.

1 század

Jézus - Máté 19, 16,17 - hirtelen jött neki egy férfi egy kérdést: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Azt mondta neki: "Miért én kérdés a jó? Csak egy jó. De ha azt szeretnénk, hogy be életében, engedelmeskednek a parancsolatokat."

4 parancsolat - Exodus 20, 8-11 - Emlékszel a szombati napot, hogy megszenteljed azt. Hat napon át és végezd minden te munkát, de a hetedik nap a szombat, az Úr a te Istened. Te nem végez munkát - te, fiad, se leányod, te inas, se te cselédlány, sem te marha, a bevándorló a kapuk. Hat nap az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami őket, de megpihent a hetedik napon. Ezért az Úr megáldotta a szombati napot, és megszentelé azt. Jézus - Lukács 4,16 - Amikor Názáretbe ment, ahol nevelkedett, jött szokása szerint szombatnapon, a zsinagógába, és felállt felolvasni.

Máté 24,20 - Imádkozz, hogy ne fogyjon a téli, illetve a szombati napra.

Jézus azt tanította tanítványainak, hogy imádkozzanak érte, hogy elkerülje a saját ostromlott Jeruzsálem nem volt télen vagy szombaton. Jeruzsálem pusztulása következett be i.sz. 70 (40 évvel a keresztre feszítés).

Az ő követői - Lukács 23, 56 - a haza és kész fűszerek és kenőcsök olajat, de aztán karbantartott parancsolat szombati nyugalom.

Paul - ApCsel 17, 2 - Pál ott volt a szokása, hogy menjen és három szombat beszélt őket a szentírásokban.

Paul és a pogányok - ApCsel 13, 42,44 - Amikor elhagyta a zsinagógát, a helyi pogányokat arra kérik, hogy nekik ezeket a dolgokat mondani a jövő szombaton. A következő szombaton, hogy a tárgyaláson Isten szava hozta össze szinte az egész város.

Itt találjuk a pogányok, akik összegyűltek szombaton egy pogány város. Vers 44. Nem arról beszélek, szombat iskola a zsinagógában, de azt mondja, hogy találkozott szinte az egész várost. Szerint a 42. vers könyörgött, hogy lehetővé kell tenni következő szombat ismét hallani az üzenetet.

A Biblia beszél a régi zsidó héten, ami egy romlása, hanem a Szentlélek, ami az írásban az Apostolok Cselekedeteiben mintegy 30 évvel a Jézus Krisztus keresztre feszítése, életben jövő szombaton.

Jan - Jelenések 1, 10 - Az Úr napja voltam a Lélek és hallotta a hátam mögött hangosan, mint egy trombita ..

(Márk 2, 28, Ézsaiás 58, 13, 2, Exodus 20, 10 világos, hogy a szombat a nap az Úr.)

Josephus - nem város, sem a görögök, vagy a barbárok, vagy bármely más nemzet, amely nem éri el a szokás tartani a hetedik nap! - M'Clatchie, megjegyzések és a lekérdezések Kínát és Japánt, Vol. 4, szám 7,8, 100. oldal

Első keresztények század - Ábrahám leszármazottai spirituális menekült Pella, majd a másik oldalon a Jordánia, ahol találtak egy bizonyos biztonsági és szolgálják a Mester és megszentelő a szombatot. - Eusebius, egyháztörténeti, Vol.3, kapitola.5.

Philo - kifejti, hogy a hetedik napon egy ünnepi nap, nem csak a NEB, hogy a város, hanem az egész univerzumban. - M'Clatchie, megjegyzések és a lekérdezések, Vol.4, 99

2. század

A korai keresztények - Az első keresztények megfigyelni szombat nagy tisztelettel, töltötte a napot odaadás és prédikációkban. Nem kétséges volt a szokás a apostolok, valamint néhány helyen a Szentírás tanúskodik. - Dr.TH Morera, Dialoques az Úr napja, s.189.

Szombaton egy erős kötelék, amely kapcsolódik egymáshoz, csak nem követi a betartását Jézus példáját, hanem a parancs. - Geschichte des Sonntags.

Keresztények második században - pogány keresztény szent szombatot. Gieseler, Egyháztörténet, Vol.1, 2. fejezet

A korai keresztények - Az első keresztények zsidók szent szombaton. Sok év után volt egy közös találkozó, tehát, ahol már felolvasta a törvényt. Ez tartott laodiceai Közgyűlés. - Az egész művei J. Taylor.

A korai egyház - egy bizonyos, hogy szombaton átvette és elismert (kezdő jövő vasárnapi ünnepségek). Fenntartása több mint 3 évszázadon halála után a mi Megváltónk. - Tudós Értekezés a Sabbat, str.77.

2. 3. és a 4. század - Zsidó Rite szombaton maradt fenn a napon az apostolok, hogy a Közgyűlés laodiceai (kb. 364). Egyértelmű, a nyilvántartások sok szerző és egyre inkább gyakorolják ellenére tilalmat adott ki. - J. Lei, és Sundaj Sabbath, 163. oldal

3 század

Egyiptom - (Papyrus oxyrhynchus, 200-250 AD.) Csak nem a megfelelő szombattól szombat, látni fogja az Atyát. - A oxyrhynchus papyri, London.

A korai keresztények - Szombat van, hogy fenntartsák a tiszteletére a kész munkát az Ő teremtés, nem a karbantartást, ez a nap, hogy összpontosítson a törvény nem lustaság kezét. - Az Anti-niceai atyák, Vol.7, oldal 413

Afrika (Alexandria) - után az ünnepség örökké érvényes áldozat (keresztrefeszítés) jön a második fél: szombat, és minden igaz hívők között felelőssége, hogy ne az ünnep a szombat. Tartozik, ezért a többi, azaz. Betartása a szombat, az Isten népe (Zsid 4, 9). - Homily a számok 23, Part.4, a Migne, Patristics graeca, Vol.12,

A korai keresztények - szombaton a hetedik napon ... ben szentelték fel Krisztus, az apostolok és a korai keresztények, amíg Laodicea parlament bizonyos értelemben, így a betartását a szombatot. - Értekezés az Úr napja, 34. oldal 44.

A palesztinai India - egész évben 225 AD volt, kiterjedt egyházmegye és egyesületek a keleti egyház, a szent szombatot, és mozgott Palesztina Indiába .- Migani, korai terjedése a kereszténység, Vol.10, oldal 460.

India - (buddhista kontroverse 220 AD) - Kushanova dinasztia Észak-Indiában hívott össze tanácsa Vaisala fontos buddhista papok közötti egység nekik szólt megőrzése pihenőnap. Néhányuk annyira befolyásolta írásai az Ószövetség, hogy igazolja a start szombaton. - Lloyd, a Creed Half Japán, 23. oldal

4 század

Olaszország és a kelet - ez volt az általános szokás a keleti egyházak, hanem egyes nyugati egyházak ... Ez nem azt jelenti, hogy a keleti egyház, vagy más egyházak, amelyek figyelembe ezt a napot, ki a zsidóknak. A keresztények ezen egyházak megfelelnek szombaton, mert vallja és imádják Jézus Krisztust, az Úr a szombat. - Története a szombat, Dr. Heylyn, London.

Laodicea Diet - 365 AD - Canon 16 - szombaton, hogy a hangos olvasás az evangélium és más Szentírás.

Canon 29 - keresztények nem fordul zsidóság és szombaton tölteni a semmittevés, de a munka ezen a napon. Az Úr napja, a másik viszont azt kell elsősorban a becsület, és azért, mert keresztények, ha lehetséges, meg kell dolgozni ezen a napon. - Hefele, a Tanács, Vol.2.

Orient és a legnagyobb része a világnak - a keresztények nagyon hosszú ideig próbálják megtartani Sabbath, vagy a hetedik napon ... Egyértelmű, hogy minden egyház a keleti, valamint a legnagyobb része a világnak, hogy tartsa be a szombatot, mint a nap az ünnepi ... Athanasius leírja, hogy a gyűjtött szombaton a vallási gyülekezet, nem azért, mert befolyásolja a zsidóság, hanem azért, mert imádják Jézus, az Úr a szombat. Epiphanus írja ugyanezt. - Régiségek a keresztény egyház, Vol.II, Könyv XX, 3. fejezet

Abesszínia - Szent Ambrus milánói hivatalos jelentés áttekintést nyújt az abesszin püspök Musaeus, turnézott a késő negyedik században, szinte minden Kínában. Utána, amíg a 17. században folytatódott abesszin egyház felszentelt szombat a pihenőnap szerint a negyedik parancsolat. - Ambrose, De Moribus, Brachmanorium Opera Omnia, 1132, Vol.17. strana1131. 1132.

Arábia, Perzsia, India és Kína - Migani mondja az abesszin egyház (templom, amely megtartja szombaton) körül volt az év 370 AD, nagyon népszerű. Az ő híres püspök Musaeus vállalta sokat utazott a keleti és megerősítette az egyház Arábiában, Indiában és Kínában. - Az igazság diadalmas, 308. oldal

Olaszország - Milánó - Milánó püspöke Ambrosius beszámol arról, hogy ő volt a Milan, szent vasárnap. Így jött egy közmondás: Ha Rómában élő Róma! - Heylyn, a történelem a Sabbath-1612th

Spanyolország - Elvirsk tanácsának (305 AD) - 26 canon elvirsk Diet kifejti, hogy a spanyol egyház akkori tartani a szombatot, a hetedik napon. Az üzenet minden szombaton: Úgy döntöttek, hogy kijavítani a hibát, hogy kell minden szombaton gyors. Ezt a döntést a közgyűlés is szöges ellentétben a római egyház, amely meghatározza a szombatot, mint egy nap koplalás csökkenti, hogy az emberek és a kiváltott ellenállás.

Spanyolország - biztosan nem érdektelen, hogy az északkeleti Spanyolország, Barcelona közelében, a város Sabadell. Található a vidéken, ahol élt, akik nevezték magukat Waldenses vagy Sabbatati, jelezve sabbathers.

Perzsia - 335 -375 AD (40 éves üldöztetés alatt Shapur II) - A leghíresebb vádirat keresztények: Ők elutasítják az Isten a mi nap, hogy a kultusz-én, szombaton desecrating szent föld, mert eltemetni a halott.

Ők elutasítják a napisten. Ne bevezetésre Zoroastr, szent alapítója isteni hit, egy ezer évvel előtti napon a Sun (vasárnap), hogy tartsák tiszteletben a törvényt! Pedig ezek a keresztény egyházi szolgáltatásokat szombaton. - O'Leary, a szír egyház és atyák, strana83. 84

5 század

Bár szinte minden egyház az egész világ a Szentlélek vacsorán minden szombaton, hogy megtagadta a keresztények Alexandriában és Rómában.

Megjegyzés: az előző szombat idézet magyarázza a szó az alábbiak szerint: Ne felejtsük el, hogy vasárnap nem a szombat nem adott sem az apa, vagy a történészek. - Socrates, egyháztörténeti, Book 5, 22. fejezet, 289. oldal

Konstantinápoly - A lakosság a konstantinápolyi, és szinte mindenki találkozott szombaton, mint az első nap a héten. A Róma és Alexandria, nem volt. - Socrates, egyháztörténeti, Book 7, 19. fejezet

Világ - Ágoston, Hippo püspöke (Észak-Afrika) - Augustin egyes jelentések szerint a szombat a maga idejében-ben szentelték fel a legtöbb keresztény világ. Az ő vallomása e tekintetben még sokkal értékesebb, ha ő maga nagyon szigorúan és következetesen fenntartotta vasárnap. - Niceai és a Post-niceai atyák, Vol.1, oldal 353.354.

Egyiptom - Bár ez általában szokás Egyiptomban a különböző városok és falvak, amelyeknek lakói találkoznak szombat este, hogy megünnepeljék az úrvacsora. A nap, nem gyors. - Sozomen, Eccles-astical Történelem, Könyv 7, 19. fejezet

Ince pápa (402-417) - Szilveszter pápa (314-335) parancsolta az első, hogy a hívek böjtölt szombaton, és Ince pápa (402-417), aki kötelezővé tette minden jogi tárgyak neki egyházak, így a hogy a szombat nem volt egy kellemes napot. Ártatlan szentelték a napot szombaton a poszt. Heylyn, története a szombat, Vol. 2.

Keresztények 5. század - A keresztény egyház által fenntartott zsidó betartását szombat, amíg az 5. században. Ősi keresztény példázza, Lyman Coleman.

Franciaország - Amellett, hogy este és éjszaka imádata soha nem hiányzott a nap folyamán, kivéve szombaton. - J. Cassian, egy francia szerzetes, Instituttes, 3. könyv, 2. fejezet

Keresztények 5. század - kereken 420 AD dolgozott vasárnap, még a jámbor keresztény. - Értekezés a szombat nap Dr. White, püspök Ely.

Afrika - Ágoston azonosítja sajnálattal, hogy két temploma Africa One betartja a szombatot és a második ezen a napon a böjt. - Heylyn, története a szombat

Spanyolország (400 AD) - Ambrus szent a hetedik nap szombat (ahogy ő maga mondta). Volt nagy hatással Spanyolországban, ahol ő is fenn szombaton. - Az igazság diadalmas, 68. oldal

Sidonius (Theodericha a király a gótok, 454-526 AD) - az a tény, hogy korábban a keleti világ áldott szombat és szombat, imádják, míg az emberek a nyugati szombat elhanyagolt. Apollinaris, Epistolae Sidonnii.

Church of Scotland - az volt a szokása, hogy nyúlik a korai - a szerzetesi templom Írország, amely figyelembe szombaton és pihenés minden munkáját.

Skócia, Írország - Úgy látjuk, itt a folyamatos gyakorlat elején - a kolostori templom Írország, hogy a pihenőnap volt fenn szombaton. - Történelem a katolikus egyház Skóciában, Vol.1, a katolikus történész Bellesheima.

Skócia - Kolumbán - dolgozott 34 éves skót halála előtt, a szombat, június 9 mondta tanítványának Diermitovi: Ez a nap szombatra, pihenőnapot, és számomra ez tényleg egy nap pihenés, mert véget minden munkám, és erőfeszítéseket. - Butler, élete a szentek, Vol.1, 597 AD

Kolumbán - (Dr. Butler: The Story of halála) - Az író a legjobb munka az élet Kolumbán mondja, többek között: mi szombaton. Az egyéni felhívásának első nap a héten pihenőnap kezdett csak mintegy ezer évvel később. Adamnan, élete Columba, a 230. oldalon

7 század

Skócia és Írország - JC Moffat, a professzor az egyházi történelem Princentonu mondja: Az Írország és Skócia, gyakori volt a korábbi időkben, tartsa be a szombatot, mint egy pihenőnap. A negyedik parancsolat, a hetedik nap a héten, ne szó szerint. - Az egyház Skóciában, a párt használt latin Biblia 140.Kelts, de nem volt a Vulgata. Szombat, mint a szent pihenőnap.

Vasárnap használni néhány speciális imádják szerelvény. Flick, a Rise of the középkori egyház.

Róma, Gergely pápa I. (590-604 AD) azt írta ellen a római polgárok, akik tiltják a munkát szombaton. - Niceai és a Post-niceai atyák, Vol.XIII, strana.131. Gregory püspök az Isten kegyelméből, az ő szeretett fiai a római polgárok: Hallottam, hogy bizonyos emberek a lázadó szellem, kiterjesztve között van a rossz dolgokat, amelyek az ellenzék, hogy a szent hitet, és megtiltja a munka szombaton. Én nem nevezhető másképpen, mint hírnökök az Antikrisztus. - Személyes adatlap.

Gergely pápa azt mondta, hogy amikor az Antikrisztus eljön, ő tartja a szombatot, mint egy pihenőnap. - Levelek a Gregory I, szám1. Ugyanez a pápa küldött ki hivatalos nyilatkozatot szemben egy bizonyos részét a város Róma, mert a hívők megfigyelni szombat és szombat Istent. - Levelek a Gregory I, 1. szám

8 század

A tanács Friaulsk, Olaszország (791 Krisztusért. / Canon / 13) - parancs minden keresztényt, hogy betartja az Úr napja, nem tartja tiszteletben a múlt szombaton, de ONU szent este, amit az első nap a héten hívott az Úr Nap. Beszéd-én, szombaton az az időpont, amelyek fenntartják a zsidók, azt jelenti, az utolsó nap a héten, ami szintén tartja a gazdálkodók. . . - Manysi, 13, 851.

A tanács Liftinsk, Belgium - (745 AD. Látogatott Bonifác) - A harmadik beszéd tanács óva int a betartását szombatot és utal a Közgyűlés Laodicea. - Hefele, története tanácsok.

Perzsia és Mezopotanie - A hegyek of Persia és a Tigris és az Eufrátesz völgyében énekek hangzottak el. Kiaknázni az aratás és a díjazás tizedet. Szombaton, rohant a templomok, imádkozni Istenhez. - Realencyclopaedie für Protestantische teológia und Kirche.

India, Kína és Perzsia - betartották a szombatot, mint a hetedik nap, a hét nagyon elterjedt és beépült a hívők körében a keleti egyház és a Szent Tamás Indiában, akik soha nem voltak kapcsolatban Rómában. Szombat is folyamatosan azok az emberek, akik felszabadították, miután a Tanács chalcedonsk Rómából, nevezetesen, abyssiniaiak, Jakobits, Maronites és örmények. - Schaff-Herzog, a The New Encyclopedia of Religious tudás.

Kína - 781 AD - R.781 Krisztus után készült márvány, a híres kínai emlékművet, ami megmondja a terjeszkedés kereszténység Kínában abban az időben. Ez a felirat tartalmazza a 763 szót, látott napvilágot a város közelében Changan a 1625, és most tárolják az erdőben a tabletta a Changan. Az alábbi részlet azt mutatja, hogy a betartását a szombat: a hetedik napon hozzuk áldozatot. Korábban azonban volt tisztított szívünket, és van bűnbocsánat. Ez a tökéletes és csodálatos a vallás nehéz azonosítani, ragyogó útmutatás, de megvilágítja a sötétség. - Kereszténység Kínában, M. 1 'Abbe MEFOB, Vol.I, 2. fejezet, oldal 48,49.

9 század

Bulgária - Bulgária korai időszakban az ő evangelizálás azt tanította, hogy szombaton nem végez munkát. - Responsa Nicolai Papa I et Con-konzultatív Bulgarorum, Respensum 10.

Bolgárok használtak megfigyelni szombaton. Miklós pápa azt írja, e gyakorlat ellen. (Válasz pápa I. Miklós a levelet a fejedelem Bulgária, Bogarise): 6. kérdés - Úszás megengedett vasárnap. 10. kérdés - Vasárnap, az emberek távol a munkától, de nem szombaton. Hefele, 4346 - 352.

Konstantinápoly - (Photius, konstantinápolyi pátriárka, azzal vádolja a pápaság): ellentétben diktálni kánon bolgárok a böjt szombaton. - Photius a kard.Hergenrotha, 1.Poznámka: A pápaság és a járda folyamatosan próbál szombat elavulttá váltak, ezért ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki ezen a napon a böjt. Ily módon az ember akart menni vasárnap, az első nap a héten, amely már megkapta Rómában.

India, Abesszínia - tiszteletben tartását a szombat a hetedik napon nagyon elterjedt, és szilárdan gyökerezik a hívők körében a keleti egyház és a St. Thomas keresztények Indiában. Is folyamatosan abyssiniaiak szombaton.

Bulgária - A 9. században Miklós pápa küldtem az uralkodó herceg Bulgária hosszú dokumentumot, amelyben arra biztatják, hogy elhalasztja a munka vasárnap, nem szombaton. Supreme vezetője a görög egyház dühös a beavatkozást a pápaság az ügyüket, és beszélt a pápaság kladbu. - Az igazság diadalmas, oldal 232

10 század

Skócia - dolgozott vasárnap és szombaton megfigyelni szombatot a szabályok szerint. - A History of Scotland a római megszállás., Vol.I, a 96. oldalon

A keleti egyház - Kurd - nesztoriánus nem eszik sertés-, és tartsa szombaton. Auriculáris vallomását nem ismerik, és nem hisz a purgatóriumban. - Schaff-Herzog, a The New Encyclopedia of Religious tudás.

Waldenses - És mivel nem tartotta más nap csak szombaton, így hívták az embereket pihenés nélkül, ami azt jelenti, hogy sok, ha nem tartják sem szombatot. Luther - Fore-Runners, oldalt 8,7

Római - katolikus írók igyekeznek tagadni az apostoli eredetű Waldenses Annak bizonyítására, hogy a római egyház az egyetlen apostoli egyház és az összes többi is egy későbbi alapon. Emiatt azt állítja, hogy a Waldenses köszönheti eredetét, hogy az alapító Peter Valdusov a 12. században.

Dr.Petr Allix írja: Ebből az alkalomból néhány protestáns is fogott a csapda. . . Ez egy óriási tévedés azt hinni, hogy ez a templom által alapított Petr Valdus ... Ez nem más, mint tiszta hazugság. - Ősi templom Piedmont, Oxford, 1821.

Igaz, hogy ezt a nevet adta Valdus völgy lakói. Jóval azelőtt, hogy hívták Waldenses vagy Vaudes a völgyek, amelyben éltek. - Ősi templom Piedmont, Oxford, 1821.

Péter is nevezik Waldo Valdus, vagy azért, mert vette a vallási véleményét lakói ezen völgyek. - Története a keresztény egyház, William Jones, Vol.II.

11. század

Skócia - Szerintük volt szombaton, közvetlenül a pihenőnapon, amely nem a munkavállaláshoz .- Celtic Skócia, Vol. 2.

Ők dolgoztak vasárnap, és szombaton, tartsd meg a parancsolatokat. Ezek a dolgok Margaret távolítani. - A History of Scotland, a római megszállás, Vol.1.

Vonakodott, hogy az Úr napja tiszteletére, és végre, kötelező a napi munkát, mint más napokon. Queen Margaret is tanítani különböző módon, ez ellen a törvény. Azt mondta: Legyen a félelem az Úr napja, mert ezen a napon az Úr feltámadt a halálból. A tudat, hogy mi ezt a napot már megszabadult a rabságból a Sátán, ne végezzen semmilyen durva munkát. Tiszteletreméltó Gergely pápa vallotta ugyanaz. - Élet Szent Margit (a British Museum Library).

Felszólította őket, hogy kellő tiszteletben az Úr, úgy tűnt, a tény, hogy ebben az esetben követi az eredeti szokás az ír egyház és a szent szombat, egy nap pihenő, és tartózkodjon a munkából. - Skene, Celtic Skócia, Vol. 2.

Skócia és Írország - T. Ratcliffe Barnett írja könyvében a buzgó katolikus királynője Skócia, aki 1060-ban nevezték először bátyjai a megsemmisítés Columbanovy. Azt írja: Ebben az esetben a skót valószínűleg követi a régi szokás az ír egyház, aki megáldotta a szombatot, mint pihenőnap helyett vasárnap. - Barnett, Margaret of Scotland: a királynő és a Szent.

A tanács Clermon - Az első keresztes hadjárat, Orbán pápa elrendelte a II. Clermon a Tanács (1095-ben AD), hogy el volt távolítva szombaton a Szűz Mária tiszteletére. - Története a szombatot.

Konstantinápoly - Mert megfigyelni szombaton, a zsidók és az Úr napja velünk, ez a szokás hasonló a Názáreti szekta. (Názáreti volt keresztény felekezet.) Migne, Latin Patristics, Vol.145 is Hergenroether, Photius, Vol.3.

Görög Templom - Mint mindenki tudja, ez is figyelemmel a szombat éles harca a görög és római templomok. (A görög egyház osztott Rómából a 1054.) - Neale, története a Szent keleti egyház, Vol.1.

12. század

Lombardia - A Lombardia sabbatize nyomokat találtak szombaton napjaiban Gergely I. és Gregory VII. - A Strong Cyclopaedia, I.

Waldenses - Robinson jelentések Waldenses él az Alpokban, akiket más néven sabbathers - (Sabbatati). Ezek az úgynevezett, mert a szent szombatot. - Blair, története Waldenses, Vol.1.

A dokumentumokat találtak magyarázatot Waldenses a Tízparancsolatot a 1120. Van egy ajánlott betartása a szombatot és a késedelem a világi munkát. - Általános története Baptista Felekezet, Vol.II.

Spanyolország - Alphonso király Aragóniai, ... minden érsekek, püspökök, és minden egyéb ... Most parancsot, hogy eretnekek, és a Waldenses sabbathers - Sabbatati száműztek Isten arcát, és minden katolikust, és száműzték a királyságot. - Marianae, Praefatio, a Luca Tudensem, a Bibliotheca Macima Veterum padlók, Vol.25.

Wales - sokkal bizonyíték arra, hogy szombaton Wales általában maradnak, amíg az év 1115 AD, azaz amíg nem volt a sze David úgynevezett első Róma püspöke. Régi Templom Wales, amely figyelembe szombaton, de akkor sem meghajolt térdre előtt Rómában, de igénybe titkos búvóhelyeket. - Lewis, hetedik nap baptisták Európában és Amerikában, Vol.1.

Franciaország - Húsz éve Peter de Bruys kavart Dél-Franciaországban. Hegyes, különösen a pihenőnap, amelyet aztán fenntartotta a kelta egyház, szekta, és egy nagy Pavlovce keleti egyházakban, a hetedik napon a negyedik parancsolat.

Passagii - sabbatize - pápai író írja Bonacursus Passagii ellen: nem egy pár, akik ismerik a hibákat az emberek úgynevezett Passagii ... Azt tanítja, hogy megfigyelhető szombaton. És neki hibák nagyított, elítélik és elutasítják az összes egyházatyák és még a római egyház. - D'Acher, Spicilegium, I. f.211-214

Magyarországon, Franciaországban, Angliában, Olaszországban, Németországban - (kapcsolatban sabbatize úgynevezett Passagii) bővítése eretnekek ebben az időben szinte hihetetlen. Találkozunk velük, Bulgáriából Ebro, Észak-Franciaország a Tiberis, igen, mindenhol. Egész országok, mint Magyarország és Dél-Franciaországban, előttük nem tisztázott, sok más országban is túl sok, próbál teret hódítani Németországban, Olaszországban, Hollandiában, sőt Angliában. - Dr.Hahn, története eretnekek, 1.

13. század

Waldenses - Azt mondják, hogy a néhai pápa Sylvester volt az Antikrisztus, mert az ő levele Paul le, mint a veszedelemnek fia. Azt is mondják, hogy ez megszentelő szombaton. - Egyházi története az ókori zu Piemont.

Franciaország - Mi inkvizítor azt mondják: a jel a halál Waldenses követte Jézust és az engedelmesség - Isten parancsolatait. Története az inkvizíció a középkorban HCLea, Vol.1.

Heresy Waldenses vagy a szerencsétlen emberek Lyons hosszú távú, egyesek szerint nyúlik vissza az időben a Szilveszter pápa, mások is azt mondja, hogy amíg az idő az Apostolok. - A római Inquisitior, Reinerus Sacha, a 1230 ...

Ince pápa III. Elküldött, hogy Franciaország, Dominikai inkvizítorok, teljesen kiirtották eretnekek, és a keresztes lovagok, akik végzett velük a biztosíték arra, hogy bárki, aki csatlakozik hozzájuk egy elleni hadjáratban Albigens lesz bocsátva minden bűnt. - A Catholic Encyclopedia, Vol.XII, Raymond VI.

Több ezer ember, Isten volt az inkvizíció halálra kínoztak, élve eltemették, égett vagy vágott szét. A város Beziers fosztogató katonák kérték, a katolikus vezetők, mert tudja, mi eretnek. Arnold a Citeaux Abt mondta: Öld meg mindent, de az Úr tudja, ki is ő. - Története az inkvizíció.

Franciaország - Lajos király IX 1220, nyilvánosságra törvény Cupientes, ahol vállalja, hogy megtisztítsa Dél-Franciaországban az eretnekeket, ahogy nevezték sabbatize szombaton.

Franciaország - A Tanács a Toulouse, a 229. Canon 3 - hagyja, hogy a vezetők a különböző kerületek is alaposan keresni a villák, házak, erdők és megsemmisítése búvóhelyeket az eretnekek. Canon 14 - laikusok kell vagy a régi vagy az Újszövetség. - Hefele 5, 981, 982.

Európa - Pavlovce, Petrobusani, Passagii, Waldenses, sabbathers - voltak nagyvállalatok sabbatize amíg az évben 1250 AD.

PASSAGII - Dr. Hahn írja: Ha olvassa kapcsolatos koordinációs Passagii szombat 4-re. parancsolatot, római papok meccs: a szombat szent jelképe örök nyugalomra.

Mongólia - mongol hódítás nem érintette a keleti egyház a felajánlását, szombaton éppen ellenkezőleg, több mongol fejedelmek és a nagy számú mongol királynők voltak egyháztagok.

14. század

Waldenses - Tiszteljük az egy Isten, aki segíthet, és nem elhunyt szentek vagyunk betartani a szombatot, mint egy pihenőnap. - Luther Fore-futók.

Sobotáři - évszázadokon át az evangéliumi társadalom nevű sabbathers - Sabbatati mert megfigyelni szombatot, különösen a Waldenses. - Gui, Manuel d'Inquisiteur.

Anglia, Hollandia, Csehország - Van írt sabbathers (sabbatize) Csehországban, Erdélyben, Angliában és Hollandiában évek 1250-1600 AD. - Wilkinson.

Csehország - 1310-ben - R.1310, 200 évvel ezelőtt Luther téziseit, számolt be a csehországi negyedévében a lakosság a cseh testvérek voltak kapcsolatban Waldenses, ami sokkal Ausztriában, Lombardia, Csehország, Észak-Németország, Türingia , Brandenburg és Morvaország. Erasmus hangsúlyozza, hogy alaposan megfigyelni szombat cseh Waldenses. - Armitage, története a baptisták, Cox, az irodalom a szombat kérdés, Vol.2.

Norvégia - is, mint a Káté a 14. század van írva, ez a szombati parancsolat: Ne felejtsd el, hogy megszentelje a hetedik napon. - A Dokumentumok és tanulmányok Ami a története az evangélikus katekizmus a Nordish egyházak.

Papok sürgette az embereket, hogy tartsa be a szombatot, mint egy pihenőnap. - Teológiai Időszakos dicals az evangélikus egyház Norvégiában, Vol.I., Oslo.

15. század

Csehország - Erasmus azt mutatja, hogy mintegy 1500 csehek nem csak tudatosan indokolja szombaton, de ők is nevezik sabbathers - (Sabbatati). - Cox, az irodalom a szombat kérdés, Vol.2.; Igazság diadalmas.

Norvégia - Egyház Közgyűlés augusztus 22., 1435-ben Bergen, Norvégia. Az első pont megvitatta a betartását a szombatot. Az érsek hallott, hogy különböző részein a királyság azok, akik igazolják a szombaton. Mint nyilvánvaló kánonjog, szigorúan tilos bárkinek, fenntartani, vagy egyéb ünnepnapokon nem volt elfogadott a pápa, érsek, vagy a püspökök. - A története a norvég egyház alatt Catholicisms, R. Keyser, Vol.II. Oslo 1858.

A tájékoztatás alapján a különböző részein Királyság azok az emberek, akik a betartását a szombat, és ez indokolja. Szigorúan tilos - a szent egyházi kánon - tartani más napokon, mint a diktált a pápa, érsek, vagy a püspökök.

Rite szombaton nem lehet a jövőre nézve semmilyen körülmények között nem tolerálható. Ezért javasoljuk, hogy minden barátai Isten egész Norvégia, akik azt szeretnék, hogy engedelmeskedni a Szent Egyház lemondani gonosz felajánlását szombat, mások szigorú egyházi büntetés tiltja koordináció szombaton. - Dip.Noiveg.7, 397.

Norvégia, 1436 (egyházi konferencián Oslo) - A szigorú büntetés tiltott, szentesítve szombat, hogy valaki maradt távol a munkából. - Története a norvég egyház.

Franciaország - Waldenses - francia Lajos király XII (1498-1515) tájékoztatta az ellenség a Waldenses elkövetésére csúnya bűncselekmény. Így küldte Általános inkvizítor és egy bizonyos doktor a Sorbonne, hogy ez a dolog. Amikor a két visszatért, azt mondta a közgyűlés, hogy ellátogatott az összes Waldenses, de nem találtak nyomokat a bűncselekmények nekik tulajdonított. Ezzel szemben a világ szombaton tartotta a keresztség alapján, ahogy a korai egyház és a gyermekek oktatása elveit a hit és Isten parancsolatait. A király elfogadta ezt a jelentést, és megerősíti esküt, hogy a Waldenses jobbak, mint neki, és népét. - Története a keresztény egyház, Vol.II, London, a 1818.

India - elválasztották a nyugati világban, és ezért nem tudtam sok újítást vezettek be, hogy a különböző tanácsok. De amikor arra kérték, hogy imádják Máriát, azt mondta: Nem vagyunk keresztények és bálványimádók.

16. század

Anglia - uralkodása idején Erzsébet királyné megértése sok - mint ahogy a közelmúltban a Cseh Köztársaság -, hogy a negyedik parancsolat nem kér a felajánlását az első nap, de különösen hetedik napon hét. Chambers Enzyklopedie, szombat, Vol.8.

Oroszország (a tanács Moszkva, 1503) - A vádlottak vitték sabbathers, nyilvánosan bevallotta, hogy az új hit, és megvédte azt. A leghíresebb közülük, államtitkár Kuritzyn, Ivan Maximow, Kassian, a kolostor Novgorod, volt halálraítélt. Ezek a égették nyilvánosan ketrecekben a december 27, 1503-ben Moszkvában. - H. Sternberfi, története a zsidók, Lipcse, (1873).

Svédország - hosszú igyekezett szombaton. Ők büntetik még a kis dolgokat, amelyek erősítik felszentelt szombaton. - Bischof Anjou, Svenska Kirkans Historia efter motetta és Upsala.

Lichtenstein - sabbathers - (Sabbatati) azt tanítja, hogy szombat fenn kell tartani és tovább. Azt mondják, hogy a vasárnap a pápa találmánya. - Cáfolata Sabbath, a 1599.

Bohemia (cseh testvérek) - Dr.R.Cox írja: Az írások a korai reformáció Erasmus Nyilvánvaló, hogy Csehországban is sabbathers (Sabbatati), aki szombat megfigyelni csak, de - amint azt korábban említettük - ügyeljen arra, hogy a legtöbb gondos betartását ezen a napon. - Irodalom a szombat kérdés, Cox, Vol.II.

Németország - Dr.Eck, ellenfelei a reformerek - Bármi is az, az egyház a saját hatalmi helyzet nélkül Szentírás változtatni vallásgyakorlat szombattól vasárnapig. Dr. Eck, Enchiridion, a 1533.

Európa - Around 1520, találtak sok sabbathers (Sabbatati) menedéket a nemes birtoka Lichtenstein Leonerda mert Liechtenstein herceg is megáldott jobb szombaton. - Története a szombat, JN Andrews.

India - Ismert Francis Xavier jezsuita bízták a 560 az inkvizíció a Goa, India, a zsidó ellenőrzött rosszindulatú (koordináció szombat). Adeney, a görög és a keleti egyházban.

Norvégia - 1544 - Néhány tartod a szombatot, annak ellenére, hogy tilos. Megérdemlik súlyos büntetés. Ki lesz fogott betartása a szombat, meg kell fizetni a bírságot 10 márkát. - Története Keresztély király a harmadik, Niels Krag és S. Stephanius.

Ausztria - Ausztriában is sabbathers (Sabbatati). - Luther, előadások a Genesis, 1523-1527 AD.

Abesszínia - 1534 AD (abesszin nagykövete Lisszabon) Nem azért, mert utánozzák a zsidók, hanem azért, mert szeretnénk hallgatni Jézus és tanítványai, Megfigyelhetjük, ezen a napon. - Geddes, Egyháztörténet Etiópia.

Dr. Martin Luther - Isten megáldotta és megszentelte a szombatot magának. Azt akarja, hogy fenn kell tartani szombati parancsolat, és a hetedik napon, hogy hirdette az Isten igéjét. - Kommentár a Genesis, Vol.1.

Baptisták - Sok megkínozták, mert nem hárul, akik folyamatosan vasárnap, vasárnap tekinthető nyaralás és a törvény Antikrisztus. Frank Sebastian, 1536 AD

Finnország - 6.pros.1544 (levél király Gustav Wasa svéd finnek I) - Azt hallottam, hogy egyesek Finnországban már nem nagy hiba, és megtartani a hetedik napon, az úgynevezett szombaton. - Staats-Bibliothek Helsinkiben, az 1554.

Svájc - betartották a szombatot része az erkölcsi törvény. Kezdettől fogva a világ szombaton, megőrizte a szent nap. - R. Hospinian, a 1592.

Hollandia és Németország - Barbara a Thiery, kivégezték 1529-ben, mondta az Úr Isten megparancsolta nekünk, hogy tartsa be a hetedik napon.

A többi mártír, Kristina Tolingerové mondják erre: az elme a nyaralás vasárnap volt: Hat nap az Úr a föld és megpihent a hetedik napon. Egyéb ünnepek maga a pápa, bíborosok és érsekek. - Martyrorology az Egyház Krisztus nevén baptisták, közben a korszak a reformáció, London, a 1850.

17. század

Anglia - 1618 - Mert tanítani csak öt nap, és szombaton nem működik, őrizetbe vették a Maiden Lane-en. Ez volt a börtönben, akik eltérő nézeteket vallanak, mint az angol államegyház. Mrs. Trask volt hitük kapcsolatos betartását a szombat őrizetbe vett körülbelül 16 év. Paagitts, Heresiography.

Anglia - 1668 - Itt Angliában, kilenc vagy tíz templom, hogy ne a szombatot, szétszórt a sok közül, akik már fokozottan védett a kihalástól. - Stennet, levelek, 1669-1670.

Thomas Bampfield, parlamemtu elnök is megvédte a szombatot, mint pihenőnap volt, és a vallási hiedelmek börtönbe vetették a Ilchester - (Calama)

Magyarország, Románia - szemben áldott vasárnap és a szombat volt a fejedelem Báthory Zigmund üldözték. Barázda volt kancellár, és tanulmányozta a Bibliát, és írt néhány dalt, különösen ünnepelni a szombatot. Letartóztatták, és kész 1640.

Svédország és Finnország - nyomai ez a hit található szinte az egész egykori Svédország - Finnország és Svédország északi részén. Vokrese Upsala parasztok tartani szombat helyett vasárnap. Egész évben 1625 volt a vallásos nézetek elő, hogy a szombat csak nem tartották a lakosság nagy, de még sok pap. - Történelem a svéd egyház, Vol.I.

Moszkva Orosz Egyház - szent szombat (az eredeti bibliai szombat). Samuel vásárlóerő, az Ő Zarándokok, Vol.I.

India (Jakobité) - 1625 - tartanak szombaton. Szombaton imádják. Pilgrimmes, Vol.2.

Amerikában - 1664 - Első sabbather Amerikában, Stephen Mumford, érkezett Londonba 1664-ben. - Hist. A Hetednapi Baptista Gen.Cohf., Jas.Bailey

Amerikában - 1.671 (SD baptisták) elválasztani a baptista egyház megfigyelni szombaton. - Bailey, történelem.

Anglia - I. Károly, 1647 Mert a Szentírásban találunk egy helyet, amely azt diktálja, hogy szombaton már nem tartjuk karban, hanem vasárnap, az egyház saját hatóság, hogy megszünteti egy nap és egy másik. - Cox, szombat törvények.

Anglia - John Milton - minden bizonnyal sokkal biztonságosabb tartani a hetedik napon Isten kifejezett parancsot, mint hogy az első napon betartása, amely meghatározta csak ember.

Anglia - megjelenése után a könyv "Book of Sports 1618-ban egyike volt az angol klérus nagy küzdelem a két pontot: 1) hogy a negyedik parancsolat szombat kötelező, és 2) alapján, hogy mit kell tartani Az első nap a héten, mint egy "pihenőnap". - Haydn, szótára Időpontok Sabbatarians cikket.

Abesszínia - 1604 - A jezsuiták megpróbálta rákényszeríteni elfogadták az abesszin egyház, római katolikus. Zadenghela dolgozott a király (1604 AD). Javasolt, hogy a hűségesküt a pápaság. Valamennyi vizsgálati pohroženo súlyos büntetésekre, ha továbbra is betartják szombaton. - Geddes, Egyháztörténet Etiópia.

Cseh-Morvaországban, Svájc, Németország - Az egyik a tanácsadók és méltóságok a Bíróság János Gerendi, sabbathers vezetők, akik nem tartanak vasárnap, de szombaton. - Lamy, története Socinianism.

18. század

Abesszínia - Jakobits gyűlt össze szombaton a templom és fenntartani a nap, hogy szent és abyssiniaiak, ahogy lehetett megtudni, a szakma a hit előtt, az etióp király Claudius. Abudacnus, Historia Jacobitarum.

Románia 1760 - Jugoszlávia Csehszlovákia - Tolerancia Szabadalmi József II. nem vonatkozik azokra, akik betartják szombaton, egy részük tért vissza minden vagyonát. Katolikus papok segítségével katonák kénytelenek elismerni Róma, dolgozott szombaton és vasárnap elmentem a templomba - ezek voltak módszerek, amelyeket használt 250 éve fordulni světitele szombaton.

Németország - Tennhardt a nürnbergi tart éppen a tanítás a hét, mert az egyik a tíz parancsolat Isten. - Bengel, Leben und Wirken.

Azt mondja: Senki sem tudja bizonyítani, hogy a vasárnap került sor szombaton. Isten maga is elkötelezett az utolsó nap a héten. Antikrisztus ismét úgy döntött, az első nap a héten.

Cseh-és Morvaország - Adolf Dux ír történelem Az év 1635-1867 alábbiak szerint: helyzet sabbatize rettenetes volt. A könyvek és magazinok is szállították Carlsbad a konzisztórium és elégették. (Lipcse, 1880)

Hollandia és Németország - Dr.Cornelius azt írja, hogy ha voltak baptisták több nem tartottak vasárnap és ünnepnapokon egyéb (szent szombat). - Der Anteil Ostfrieslands and.Ref.Muenster, a 1852.

Morvaország - Gróf Zinzendorf - R.1738 gróf Zinzendorf írt arról, hogyan is indokolja, szombat: hosszú évek tartották szombaton egész napos pihenés és vasárnap használom terjeszteni az evangéliumot. - Budingsche Sammlung, a 1742.

Amerikában - 1741 (Morva Testvérek - tartózkodás után gróf Zinzendorf) érdemel különös figyelmet hangsúlyozni, hogy ő úgy határozott, hogy a hetedik nap pihenőnap a kórus Betlehemben.

Mielőtt Zinzendorf és a morvák a betlehemi kezdett megfigyelni szombaton a szombati megtartotta egy kis német csoport Pennsylvania.

19. század

Oroszország - A legtöbb marad a Krímben és a Kaukázusban, ahol több mint üldözés még mindig hű maradt a bibliai tanításokat. Az emberek nevezte őket sabbathers - (Sabbatati). Sternberg, Geschichte der Juden-ben Lengyelország.

Kína - Abban az időben megtiltotta a használatát Hung ópium, dohány és az alkoholtartalmú italok, és a szombat volt a tudatosan tartani.

Amikor az "I-dömping" arra kérték, hogy miért megszenteli a hetedik napon, majd válaszolt: Először is, mert a Biblia azt tanítja, másrészt, hogy a mi őseink is megfigyelni ezen a napon. - A kritikus története a szombat és a vasárnap.

India és Perzsia - Out of szokás, hogy megtartották a jámbor betartását a szombat szerte a birodalomban. - Christian Kutatások Ázsiában.

Dánia - Ez az izgatottság nem maradt eredmény nélkül. Pásztor M. Sommer kezdett megszentelje szombaton és írt egy lenyűgöző cikket szombaton jobbra a templom magazin Indovet Kristendom No.5, a 1875. Írt levelében Pastor JG Mattesonovi írja: Itt Dánia között a nagy baptista mozgalom szombaton parancsolat . . .

Mégis, én vagyok talán az egyetlen prédikátor Dániában, aki olyan közel áll az adventisták, és sok éven át, hirdetik Krisztus második eljövetele. - Advent héten, május 1875.

Svédország (Keresztelő) - Csak azt akarjuk hangsúlyozni, hogy a szombat betartását eredete a törvényben, hogy Isten létre a teremtés a világon. Ezért kötelező minden ember mindenkor. - Április 30, 1863.

Amerikában - 1845 - megismerése, hogyan teljesíti Daniel 7,25 egy kis sarokban a változó idők és a jog. Úgy gondolom, hogy mindazok, akik folyamatosan az első nap a héten, mint egy pihenőnap, a pápa sabbathers és szombaton bűnösök az Isten. Február 13., 1845.

SD adventisták - alapította 1844-Adventista sd, ami a végén a 19. században. szerte a világon. A név származik a tanításait, szombaton a 7. nap, és az adventi Jézus Krisztus. R.1874. Kezdődött ez a munka Európában 1885-ben Ausztráliában, 1887-ben Dél-Afrikában 1888-ban Ázsiában és Dél-Amerikában.

20. század

SD adventisták igazolják az azonos szombaton, fenntartva, hogy Jézus és követői. Tisztességes fáklya az igazság, vagy kiment a hosszú évszázadok során. Adventisták prédikálják az üzenetet a ma több mint 1000 nyelv az országban. Több mint 16.500 sabbatize ima szétszórva a pólustól - a Hammerfest Norvégiában, amely a legészakibb város a világon, hogy Puntas Arenas Dél-Amerika legdélibb városa. Két millió tagja van világszerte szívesen a szombat szent pillanatokat.

A szombat az értékes öröksége, hogy a mi generációnk már átadták a mártírok a múlt. A szombat a kötvény a testvéri barátság a templom utolsó alkalom, hogy fekete, fehér vagy sárga tagja. A keleti és nyugati, északi és déli részén több ezer embert készül a Krisztus második eljövetele.

58,13 Ézsaiás üzenete reform szombaton, hogy az emberek tartózkodjanak a lábukat szombaton és szombaton tisztelik és gyakorolják a saját érdekeiket. Jelenések 14 egyértelműen mutatja, hogy ez az üzenet az utolsó napok eljövetele előtt Jézus Krisztus. Megjegyzés: a csodálatos szavakat az előző versben:

Ézs 58,12-14 - aki jönni hozzád kell építeni az ősi romok, az alapjait az előző generációk kell építeni újra. Fogsz hívni az építtető és a restaurátor megsértése módon tudnak élni. Ha ne lábad szombattól akkor az én szent nap csinál, amit akar, amikor telefonál jólétük szombaton, az Úr szent és dicsőséges nap, és ünnepeljük azt, hogy csökken az ő utazik, hogy nem tenni, amit kívánt, megáll, és beszélni, akkor örömmel az Úrban, és én is megtalálható a hegyekben tudok földet meg a öröksége Jacob apád. Mouth az Úr szólott.


Kapcsolódó cikkeket kategóriában - Igaz tízparancsolat

Isten törvénye - a Tízparancsolat jobb

585_desatero_bozich_prikazani.jpg Olvassa el a tíz parancsolat Isten, mint Isten adott Mózesnek a Sínai-hegyen. Ez a helyes sorrendben és megfogalmazását a Tízparancsolatot.Senki sem szabad, hogy bármilyen változás a törvényben, sem személy, sem vallási ...
Hozzáadott: 19.04.2011
Megtekintés: 706735x
Ajánlott

Melyik a hetedik napon - szombat, Hold szombat vagy vasárnap?

403_kalendar.jpg Képesek vagyunk pontosan meghatározni, hogy melyik nap a hetedik? Érdemes lenne, hogy Isten kijelölt egy napot állít emléket az Ő teremtő erejére - egy különleges nap, amikor mindnyájan imádják őt, és ...
Hozzáadott: 28.03.2011
Megtekintés: 175252x

Pihenőnap, szombat vagy vasárnap?

60_sunday_saturday.jpg Mi a helyes pihenőnapon, szombat vagy vasárnap?Gyakran előfordul, hogy a beszélgetés a keresztény egyházak, milyen az igazi pihenés napja. A legtöbb egyház, a keresztény egyesületek megszenteli vasárnap, csak egy kis maroknyi ...
Hozzáadott: 02.08.2010
Megtekintés: 551618x
Ajánlott

Tízparancsolat volt szegezve a keresztre?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg A Biblia azt mondja, hogy Isten adta a törvény - a Tízparancsolatot, amit írt az Isten ujja a tablettát a kő, és lépett az a szövetség ládáját.A második, ünnepi Mózes törvényét, ...
Hozzáadott: 02.02.2011
Megtekintés: 169047x

Mit Pál, amikor azt mondja, senkinek nincs joga, hogy ítélje meg a szombatok?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Fel kell ismernünk azt a fontos dolgot. Zsidó kovásztalan kenyér néven üdülés, nyaralás trombiták, kiengesztelés egyéb ünnepnapok, amelyeket a prefigured a Messiás eljövetelét szombaton!Kolossé 2, 13 - 17 - Igen, még ...
Hozzáadott: 18.02.2011
Megtekintés: 130643x

Hu.AmazingHope.net - Betartása a szombat századokon át