Hu.AmazingHope.net (A honlapon) Hu.AmazingHope.net

Folytatás a reformáció a mi buzgó ősök

Igaz tízparancsolat

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg

Folytatás a reformáció a mi buzgó ősök

Hozzáadott: 13.12.2011
Megtekintés: 166584x
Témakörök: Igaz tízparancsolat
PrintTisk

Photo forrás: Wikipedia

Egész generációk Cseh ország közepén a református hit egész Európában. Mindegyikünk ismer neveket, mint Husz János és Jan Žižka. De tudod, milyen nagy az Isten ereje kíséri? Az ókori Izrael, Isten vezette népét a harcban az ellenséggel, oly módon, hogy még sokkal nagyobb sereg nem volt esélye. Sokkal nagyobb és fegyveres csapatok harc nélkül, horror, és átadta menekülni, mert Izrael volt Isten.

Ki köztünk ma, de tudja, hogy ugyanez történt a huszita háborúk, thecommon ember ment harcolni felfegyverkezve sokkal nagyobb hadsereget, és hogy míg a horror és elfutott harc nélkül? Igen, a husziták Isten volt, és ő vezette a reformáció, és a vezetője, akik harcoltak a reformáció. Őseink mélyen vallásos emberek sok élénk tapasztalattal Istennel.

Részlet a könyvből A nagy küzdelem - 6. fejezet Husz és Jeromos.

A fej a husziták álltak Jan Žižka, aki röviddel a háború kezdete megvakította mindkét szeme, de mégis az egyik legtehetségesebb parancsnokok idejét. Husziták ellen többen erők felépített ellenük, mert hitt Istenben, és meg voltak győződve arról, hogy ügyüket éppen. Újra és újra, az új császár gyűjtött csapatokat és megszállta Csehország. Csapatai azonban mindig is gyalázatosan vereséget szenvedett. A husziták nem tudták, a halálfélelem, és senki sem tudott állni nekik.

Két ellenséges hadsereg közeledett egymáshoz, amíg csak egy folyó között. "Crusader hadsereg sokkal erősebb, hanem elindult a folyón, és összecsaptak a csatában a husziták, amely szerint eddig vonult, fagyott, és bámulta némán a huszita harcosok. (Wylie, Vol. 3, ch. 17), majd hirtelen, minden hit a hadsereg rejtélyes horror. nélkül esik reggel egy hatalmas katonai ereje összeomlott, összetört, mint egy láthatatlan erő. huszita csapatokat megverte a sok ellenséges katonát, és elkezdte üldözni menekültek. győztesek kezébe került a nagy zsákmányt, és így a háború volt, hogy elszegényíti Csehország, sokkal gazdagabb.

Néhány évvel később az új pápa tartott újabb keresztes hadjárat. Mint korábban, ezúttal is a katonai felszerelések által nyújtott valamennyi európai ország figyelemmel a pápa. Mindazok, akik részt vettek ezen a veszélyes vállalkozás, a pápa ígért nagy jutalmat. Minden keresztfej ígért teljes megbocsátás és a legrosszabb bűncselekményeket. Mindazok számára, akik tartoznak a háborúban, megígérte, gazdag jutalmat a mennyben. Aki túléli, akkor arat gazdagság és kitüntetések a csatatéren. A pápa hívott újra egy hatalmas hadsereg átlépte a határt és megszállták Csehországban. Huszita csapatok visszavonultak előtte, és csábította a betolakodó, aki tekintettel a győzelem bizonyos, egyre messzebb és messzebb szárazföldi. Végül Prokop hadsereg megállt, megfordult, hogy szembe az ellenséggel, és kész harcba. A keresztesek, aki most rájött a hibát, várva az ő táborban huszita támadás. Amikor meghallja a zajt a közeledő csapatok, mielőtt a husziták valaha felfedezett, ő esett a keresztesek horror. Princes, parancsnokok és egyszerű katonák csökken a fegyverek és menekültek minden irányban. Hiába a pápai legátus, aki vezette a kampányt, megpróbálta megszervezni megint megijedt és elmenekült a hadsereg. Annak ellenére, hogy ő a legjobb, ő végül elmosta menekülő. Az egész sereg zavaros és szétszórt kezébe nagy nyertesei ismét esett áldozatul.

Egy hatalmas sereg, akit a legerősebb nemzet Európában, a hadsereg bátor harcosok, kiképzett és felszerelt harcolni, és elmenekült a másik után anélkül, hogy egyetlen lövés egy kis védők, majd egy gyenge ország. Ez egy megnyilvánulása isteni erő. Aliens söpört természetfeletti horror. Isten, aki legyőzte a hadsereg fáraó a Vörös-tenger és megfordult, hogy meneküljön, mielőtt csapatokat Midián Gedeon és a 300 ember, aki egy éjszaka legyőzte a hadsereg Asszíria büszke, ismét kinyújtotta a kezét, hogy kiküszöböljék a hatalom elnyomók. "Tut lesz nagyon félt, amikor nem kell félni. Isten biztosan szórása a csontok őket, hogy katonai ostrom alá, zahanbíš az Isten megvetette őket." (Zsolt. 53,6)

És ma? Legyen hit Önt?

A legtöbb ember sírt a kommunizmus, a nehéz feltételek és korlátozások a szabadság, de miért kellett ezt értékes? A hit az Isten a mi őseink az egész előző generációk? Buzgalma és zealousness az igazság rögzített Isten Igéje - a Biblia?

Sokan ma bemoans a pusztító és a túlzott demokrácia, ismét, hogy hagyjuk, hogy tegye meg a legértékesebb. Miért hagyja el a kényelmes nekünk ma, keres pénzt, az élelmiszer-és szórakoztató ismét átvette a lelkes hitét elődeink, mert nem habozott feltenni az életüket?

Sok oka van azt hinni, hogy Isten. Mindenkinek van egy vágy, hogy Isten a szívemben messze mentett, annak ellenére, hogy tagadja a legtöbb ember, pillanatok alatt a legnagyobb szükségük van, és a legnagyobb kockázata az összes Isten hívja. Előfordult, hogy miért van ez?

Amikor egy egész generáció harcolt a református hitre, szenvedett az elnyomás, az éhezés, az emberek gyakran a hit már kiutasították otthonából vagy megölték. Hogyan lehetséges, hogy tudna ellenállni? Nem volt hit és az élő sok tapasztalatot Istennel. Konkrét beavatkozások Isten az életükben, és ez erősíti. Hűséges bátor reformerek nemcsak a köznép, de ez a nemesség, hercegek, és mégis volt hajlandó feladni mindent. Nem volt bizalom és a tapasztalatok, amelyeket tudták a jobb oldalon.

Ugyanez élő Istennel ma. Ha viszont a tudat, hogy Isten, hiszünk Jézus Krisztusban, aki az egyetlen módja annak, hogy megváltás és köszönetünket a halál a mi bűneinkért, és a hatalmas kegyelmet vagyunk mentve. Aztán fordul a szív és a Szentlélek az ő szavai, az ő változhatatlan szeretet törvénye. Szívünk majd megfordult, amikor ránézünk a hatalmas áldozatot a mi ártatlan Üdvözítő a mi bűneinkért vágyik, hogy nem Isten akarata, a szeretet és a hála, hogy tartsák tiszteletben azt, amit Isten kedves és van írva tíz pontot megváltoztathatatlan Tízparancsolat. Akkor látni fogod, hogy az életed változások és elkezdi megtapasztalni Isten erejét és sóvárgó elvárásainak második eljövetele és a megváltás.

Lehet mondani, hogy a tapasztalat élni és azoknak, akik nem követik az egész Isten törvényét. Igen, ez így van, Isten nézi az őszinteség és a pulzus a tudás minden egyes ember. Ezért a husziták is élmény, mint teljesítmény, bár a reformáció még gyerekcipőben jár, és még nem teljesen tudom.

De van veszély, mert még a Sátán történik csoda munka, és különösen eljövetele előtt Jézus Krisztus, hogy hamis csodák nagyon megnőnek. Azok, akik ismerik a tartós érvényessége Isten törvényét, és elutasították az igazságot, és kiadott veszélyben a Sátán hatalmának. Így még a kereszténység a világ is járt olyan sok csodát, kinyilatkoztatás, gyakran rövid távú helyreállítási és még nem az Isten hatalmát.

Máté 24,24-25 - merülnek fel, mert a hamis messiások és hamis próféták fognak tenni nagy jeleket és csodákat, hogy megtévessze (ha lehetséges) még a választottakat is.

Őseink már a hit épül szilárd alapja Isten szava. Keresek nem, hogy mit nyújt a hamis pásztorok a templomokban, hanem imádkozott őszintén vágyott igazság és tanulmányozta a Bibliát. Hagyták, hogy a Szentlélek vezet, és nem kell benyújtani a hazugságok. Ezért térjünk vissza a régi. Hinni Istenben teljes szívedből és a lélek, az elme. Beleszeret az Ő szeretet törvénye írva a Tízparancsolat, és fogadja el a Szentlélek a szívükbe hálával, hittel és szeretettel vigasztalta az Isten. Jézus azt mondta:

Lukács 16,17 -, hanem a menny és a föld elmúlik, mint a Ne fizessen egy pontot a törvény!

Máté 5,17-20 - "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy töröljék el a törvényt vagy a prófétákat. Nem azért jöttem, hogy töröljék el, de ezek teljesítésére. Bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlnak nem legkisebb betű sem one pontocska a törvény előtt minden valóra.

Miért hisszük, most már több, mint a pásztorok és a torz értelmezése, hogy a törvény már nem érvényes, mint a szavak Jézus Krisztus? Miért kell a történelem hitehagyás Isten elvei az ókori Izraelben, az első templom és a protestantizmus ma is ismételni? Vissza hagyja magát vezérli csak a Szentlélek és Isten szava, és nem az emberek! Legyen a hit ismét hajlandó harcolni, és kiállni vele. Isten majd válaszol a vezetői és egyértelmű beavatkozást az életedben.

Ne feledje, hogy a Biblia íródott a hétköznapi emberek számára, nem csak a teológiai tudósok, és ezért minden fontos igazságokat belőle irányítása alatt a Szentlélek is érthető. Biblia azonban nem relativizálja, csökken, és csavarva értelmezése szerint a véleményüket. A Biblia mindig értelmezik a Bibliát! Ez azt jelenti, hogy a vers nem tud olvasni, úgy fogja értelmezni, ismét egy vers, hogy a témát. Jézus Krisztus azt mondta:

Máté 18,3 - "Bizony mondom néktek, ha megfordul, és olyan lesz, mint a gyermekek, hogy ne veszítse el a mennyek országa.

Gondolj ránk. Melyik a tíz pont ezért hatályon kívül kell helyezni?

Ha megfelelően egyházi vezetők szegezve a keresztre csak a tízparancsolatot, és nem csak a szertartási törvény Mózes, aki rámutatott, hogy az első a Messiás eljövetelét, és hogy a halál Jézus Krisztus valóban teljesül, rámutat, hogy a Tízparancsolat így megállt fizet?

Először - "Én vagyok az Úr, a te Istened, aki hozta ki téged Egyiptomból, a szolgaság házából. Ne más istenek rajtam kívül. (Mi tehát nincs más isten?)

Második - Ne létre a bálványokat formájában semmit az égben, lenn a földön, vagy a vizekben a föld alatt. Neklan őket, és tálaljuk, mert én, az Úr, a te Istened vagyok féltékeny Isten. Büntetése a gonoszság az atyák után a gyerekek szólt a harmadik és negyedik generációs, akik gyűlölnek engem, és bemutatja, irgalmasságot ezer azoknak, akik engem szeretnek és megtartják parancsaimat. (Tehát, nem imádni bálványokat és nyugodtan soškám és szolgálni a hobbi?)

Harmadik - Ne használja a nevét az Úrnak a te Istenednek hiába, azok számára, akik venne ő nevét hiába, az Úr nem hagyja büntetés nélkül. (I, tudjuk, hogy szórakoztató Isten nevét, esküszöm, és káromolják?)

4. - Emlékezz a szombat hogy megszenteljed azt. Hat napon át a munkaerő-, és tegyenek meg mindent a te munkát, de a hetedik nap a szombat, az Úr a te Istened. Te nem végez munkát - te, fiad, se leányod, te inas, sem a te cselédlány, sem te marha, a bevándorló a kapuk. Hat nap az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami őket, de megpihent a hetedik napon. Ezért az Úr megáldotta a szombati napot és megszentelte azt. (Amikor Isten megpihent szombaton, hogy találkozzon velünk, és megerősítette kapcsolatát velünk, akkor hullám a kezét, és nem jönnek, amikor Isten vár?)

5. - Tiszteld atyádat és anyádat, hogy Ön sokáig a földön, amelyet adok az Úrnak, a te Istened. (Készen állsz, hogy átvágják a szülők?)

6. - Ne ölj. (Nos, ez a megyünk a börtönbe, de ha Isten törvénye eltörölte azt a továbbiakban nem engedhető?)

7. - Nem paráználkodj. (Tudom paráználkodnak, élvez, és nem számít, ha megsérül a partnered?)

8. - Ne lopj. (Ez azt is nem szabad, még lopni?)

9. - Ne hazudj az Ön szomszédja. (Mennyi fájdalmat okozna, ha lehet ott a felebarátodat?)

10. - Envy a szomszéd házát. Envy a szomszéd felesége, rabszolga, a szobalány, aki ökör vagy szamár - irigy a szomszédja semmit. "(Sátán irigység, kezdődött az egész, hogy most meg kell tenni?)

Melyik termék már nem érvényes? Talán csak a negyedik parancsolat?

És miért éppen akkor, amikor ez a pecsét Isten törvényének. Bár az Isten szemében ugyanazt jelenti az összes parancsolatokat (James 2:10), csak a negyedik parancsolatot találunk jelei Isten pecsétje:

1 Nevezze meg a jogalkotó: "Az Úr - Urad és Istened"

2. Az ő neve: Creator: "Az Úr tette - a Teremtő az Ég és Föld"

3 terület, amelyre a törvény vonatkozik: "ég és föld, a tenger és minden, ami velük."

Exodus 31,13,17 - "Beszélj Izrael fiainak: Ne az én szombaton, mert annak a jele köztem és te az egész generációk, ha tudnád, hogy én vagyok az Úr, a ti Megszentelő. Ez az örök jele között én és az Izráel fiai. Hat nap az Úr az eget és a földet, de a hetedik napon megpihent, és mély lélegzetet vett. "

Ezekiel 20,12,20 - is adtam nekik a szombatot, hogy egy jel köztem és azok tudják, hogy én vagyok az Úr, hogy megszentelje őket. Halloween a szombatot, hogy egy jel köztem és te, tudod, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

Jel 14,12 - Meg kell a szentek állhatatosságát, akik megtartják az Isten parancsolatait és Jézus hitét.

Igen, szombaton egy igazi jele az Isten és népe!

Ha a Tízparancsolatot valóban Jézus halála emelte összeomlása lenne a kormány a szeretet és a szavak Jézus Krisztus az Úr, és szeresd felebarátodat, nem megy, hogy megfeleljen, mert a szeretet az egész törvény és a próféták. Csak a szavakat a szeretet, Jézus foglalta össze az egész Tízparancsolat.

Máté 22,37 - Jézus ezt mondta neki: "" Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. " Ez az első és legnagyobb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. "E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mi, keresztények, akik a mai szellemi Izrael, talán nem a szó számunkra?

Jeremiás 7,9-10 - Te lopni, gyilkosság, házasságtörés elkövetésére, esküszöm hamisan, tömjéneznek hogy Baal a következő idegen istenek ismeretlen, és utána gyere állni előttem ebben a házban, amely az úgynevezett a nevem, és azt mondják, "Mi mentve? Hogy lehet elkövetni minden atrocitások?

Jeremiás 4,1-2 - "Bárcsak te, Izrael, vissza, mondja az Úr, azt szeretném, ha vissza hozzám! Kívánok én trágár kiesik a szeme, és nem több nebloudil! Kívánok az igazság, igazságügyi bíróság és esküszöm, "Az biztos, mint az Úr él!"

Jeremiás 7,23 - Figyelj rám, és én leszek a te Istened, és az én népem. Séta mindig az úton, amit parancsoltam nektek, és tartsa meg jól. "

John 15,10 - Ha az én parancsolataimat megtartsátok, akkor betartja az én szerelmes, mint én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretete.

1 János 5,3 - Isten szeretete, hogy engedelmeskedünk az Ő parancsolatait - és az ő parancsolatai pedig nem nehezek.


Kapcsolódó cikkeket kategóriában - Igaz tízparancsolat

7. változás a szív - A hit és a törvény - Az út a Krisztus

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ki Krisztusban, van, új teremtés. Mi a régi elmúlt, és íme: új jött" (2. Korinthus 5:17).Lehet nem mondom a pontos időt és a pontos helyét, vagy nem azonosítja a lánc a ...
Hozzáadott: 22.11.2010
Megtekintés: 124352x

Betartása a szombat századokon át

464_zachovavani_sboty.jpg A meglepő keresztmetszete történelem azt mutatja, hogy Isten mindig az Ő ember, aki betartotta a Tízparancsolatot, beleértve az Isten pihenőnap - a szombat. Soha nem sikerült kiirtani a hű embereket, és ...
Hozzáadott: 14.08.2011
Megtekintés: 323397x

Melyik a hetedik napon - szombat, Hold szombat vagy vasárnap?

403_kalendar.jpg Képesek vagyunk pontosan meghatározni, hogy melyik nap a hetedik? Érdemes lenne, hogy Isten kijelölt egy napot állít emléket az Ő teremtő erejére - egy különleges nap, amikor mindnyájan imádják őt, és ...
Hozzáadott: 28.03.2011
Megtekintés: 175252x

Tízparancsolat volt szegezve a keresztre?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg A Biblia azt mondja, hogy Isten adta a törvény - a Tízparancsolatot, amit írt az Isten ujja a tablettát a kő, és lépett az a szövetség ládáját.A második, ünnepi Mózes törvényét, ...
Hozzáadott: 02.02.2011
Megtekintés: 169047x

Mit Pál, amikor azt mondja, senkinek nincs joga, hogy ítélje meg a szombatok?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Fel kell ismernünk azt a fontos dolgot. Zsidó kovásztalan kenyér néven üdülés, nyaralás trombiták, kiengesztelés egyéb ünnepnapok, amelyeket a prefigured a Messiás eljövetelét szombaton!Kolossé 2, 13 - 17 - Igen, még ...
Hozzáadott: 18.02.2011
Megtekintés: 130643x

Hu.AmazingHope.net - Folytatás a reformáció a mi buzgó ősök