Hu.AmazingHope.net (A honlapon) Hu.AmazingHope.net

Pihenőnap, szombat vagy vasárnap?

Bibliai tények

60_sunday_saturday.jpg

Pihenőnap, szombat vagy vasárnap?

Hozzáadott: 02.08.2010
Megtekintés: 551619x
Témakörök: Bibliai tények
PrintTisk

Mi a helyes pihenőnapon, szombat vagy vasárnap?

Gyakran előfordul, hogy a beszélgetés a keresztény egyházak, milyen az igazi pihenés napja. A legtöbb egyház, a keresztény egyesületek megszenteli vasárnap, csak egy kis maroknyi szombaton. Miért a világ egy kis maroknyi ember ebben a világban, szombaton, és azt állítja, hogy igaza van? Ez valahol a Biblia említi a többi a nap a vasárnap? Szeretném, hogy, mik ezek a kérdések a Biblia mond.

Elértük a helyes válasz, el kell kezdeni a semmiből. Meg kell kezdeni az elejétől történetét ebben a világban. Hogyan kezdődött minden? Hat nap alatt teremtette Isten a világot, hogy a szó, a hetedik napon Isten megpihent. Megáldotta a hetedik napot és megszentelte azt, mert ott csak megpihent az összes munkát. Pihenőnapon, amelyek szerint a kezdete az Isten, a teremtés bizonyítéka ennek a világnak.

Genesis 2,1-3 - Ez kész ég és a föld minden sokféleség. A hetedik napon Isten befejezte a munkát ő dolgozott a hetedik napon megpihent minden a munka meg is tettek. Isten megáldotta a hetedik napot, és megszentelte azt, mert ez az Isten megpihent minden elvégzett munka, amely, ha létre.

Elején a Biblia tudja olvasni a kezdetei a történelem világunk. Rögtön az elején a története ez a világ adott nekünk, milyen nap is szenteli Teremtőnk. Menjünk egy kicsit tovább az Ószövetséget. Jutunk a Mount Sinai, amikor Mózes megkapta a Tízparancsolatot Isten parancsolatait. Amikor a Tízparancsolatot kaptak a jogot, de tudja, hogy számos keresztény a katekizmus.

Negyedik parancsolat így szól:

Kiv 20,8-11 - Emlékszel a szombatot, hogy megszenteljed azt. Hat nap alatt kell a munkaerő, és tegyenek meg mindent a munkát, de a hetedik nap a szombat az Úr, a ti Istenetek. Te pedig nem végez munkát - te, fiad, se leányod, te inas, se te cselédlány, sem a te szarvasmarha bevándorló a kapuk. A hat nap az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami őket, de a hetedik napon megpihent. Ezért az Úr megáldotta a szombati napot, és megszentelte azt.

Figyeljük meg, hogy Isten megáldotta a szombati napot. Isten parancsolatait, az egy nap pihenés olyan nagy hangsúlyt, hogy ő tette a szent! Tekintsük a következő versekben, ahol az Úr helyeken való megfelelésre nagy hangsúlyt szombaton. Jelzi, hogy a szombaton volt, hogy megőrizze a bizonyítékokat a teremtés a világon!

Kiv 31,12-17 - Az Úr így szólt Mózeshez: "Mondd nekik Izráel fiai: fenntartják én szombaton, mert ez egy jel köztem és köztetek a generációk egész, tudod, hogy én vagyok az Úr, szenteljen meg titeket . Prune szombat, akár egy szent. profán Ki kell halni. Aki dolgozott azon a napon lesz vágva a népét. Hat napon munkát kell végezni, de a hetedik napon szombat van, szent szombatot az Úrnak. Bárki, aki azon a napon, szombat csinál valami munkát, meg kell halnia. Akár Izrael fiai megtartani a szombatot is szombat tekintetében, mint örök szövetséget generációk számára. Ez egy örök jel köztem és Izrael fiai. Hat nap az Úrnak tett ég és föld, de megpihent a hetedik napon, és megteszi a levegőt. "

Elhagyjuk az Ószövetséget, és vizsgálja meg az Újszövetségben, amíg Jézus Krisztus. Milyen nap pihenő, Jézus Krisztus tartani, amit mondott a jog, a törvény is módosul, illetve rögzíteni? Amikor olvas, az új törvény kiderül, hogy Jézus élete megszentelte a hetedik napot a pihenés szombaton.

Lk 4,16 - Amikor eljött Názáretbe, ahol nevelkedett, ahogy szokása lépett szombati napot a zsinagógában, és felállt felolvasni.

Most már tudjuk, hogy Jézus Krisztus valóban tartja a szombatot, mint egy nap pihenő, ami megjelenik az Ószövetségben az a világ teremtése és a Tízparancsolat. Tíz parancsolat az Isten parancsolatait = a törvény. Annak fontosságát, hogy a törvény, és minden változást az ő Jézus azt mondta:

Lk 16,17 -, hanem a menny és a föld elmúlik, mint egy darabka megszűnik a törvény!

Máté 5,17-19 - "Ne gondoljátok, hogy jöttem, hogy töröljék el a törvényt vagy a prófétákat. Nem azért jöttem, hogy töröljék el őket, de teljesíteni. Bizony, mondom néktek, míg az ég és föld elmúlnak nem A legkisebb levélben, sem az egyik darabka a törvény előtt minden valóra válik. Bárki, aki megszüntetné az egyik ilyen legkisebb parancsolatok és tanítani az embereket a mennyek kell tekinteni a legkisebb. De bárki lenne teljesül, és tanítja őket is kell a mennyei királyság úgy jó.

Mint tudjuk, Jézus élete során tartani a szombatot. Most megtudjuk, hogy egyértelműen rámutatott, hogy a törvény, hogy az érvényes és továbbra is érvényes. Nézd meg a tanítványok, hogy mit tettek halála után és az azt követő Jézus feltámadása, miközben a szombat vagy vasárnap? Tanítványai tartani a szombatot. Ismét arról, hogyan tudjuk meggyőzni ahhoz, hogy alaposan vizsgálja meg a Bibliát.

ApCsel 13,42-44 - Amikor elhagyta a zsinagóga, a helyi pogányok is arra kérte őket, hogy elmondja ezeket a dolgokat a következő szombaton. Miután a közgyűlés feloszlott, sok zsidó és istenfélő proselytes követte Pált és Barnabást. Ezután sürgette egy interjúban, hogy továbbra is az Isten kegyelme. Szombaton hallotta Isten szavát jött össze szinte az egész város.

ApCsel 16,13 - mentünk szombaton a város a folyó felé, ahol szokás volt, hogy imádkozzon. Ültünk ott és beszélgettünk a nők gyűltek itt.

ApCsel 17,1-2 - Annak ellenére, hogy Amfipolis Apolonia, majd jöttek a Thesszaloniki, hol volt a zsinagóga. Pál ott volt a szokás, és elment három hétig beszélt őket a szentírásokban.

ApCsel 18,1-4 - Akkor Paul ment fel az athéni Korinthoszba. Ott talált egy Aquila nevű zsidó, a bennszülött a Pontus, aki feleségével, Priscilla nemrégiben vándorolt Olaszországból (Claudius császár elrendelte, hogy minden zsidónak el kell hagynia Róma). Paul csatlakozott hozzájuk, mert az ő vízi járművek, mivel azok varrás sátrak. Így élt és dolgozott velük, és minden szombaton beszélt a zsinagógában, és rávette a zsidók és görögök.

Most lássuk, amit Isten mond nekünk a Biblia, azon a napon fogja ünnepelni az új országban. Próbálja meg kitalálni szombatra vagy vasárnapra?

Ézs 66,22-23 - Az új eget és új földet, amely lehetővé tenné, megállnak én előttem, mondja az Úr, és az is marad a neved és leszármazottai. Az új hold, új hold, szombattól szombatig érkező minden ember imádnak engem, mondja az Úr.

Bibliában is megértették a következtetésre, Jézus és követői tartani Isten parancsolatait szombaton. Az Úr Jézus Krisztus ránk hagyta példa nyomdokaiban halad.

1 János 2,4-7 - Ki mondta: "Mert tudom róla," miközben az ő parancsolatait, ő egy hazug és nem igaz. De aki megtartja a szavát, az Isten szeretete valóban teljesül. Alapján felismerni, hogy mi van benne. Ki mondja, hogy őbenne marad meg kell élni, ahogy élt. Én nem írok neked, drágám, nem új parancsolatot, de a régit meg már az elején - ez a régi parancsolat az a szó, amit hallottam az elejétől.

Szóval milyen volt a vasárnap, aki feltalálta és miért?

Sok keresztény állítást, hogy a vasárnap kezdődött, hogy megünnepeljük a Jézus Krisztus feltámadása tanítványok. Elkezdtek ünnepelni, hogy a bizonyítékok, és ünnepeljük a feltámadást az Úr Jézus Krisztus vasárnap. Mint már a Bibliából, de lehet, tartja a szombatot tanítványai Teremtőnk. A Biblia soha nem írt vasárnap, sehol nem írja a szombatot átkerült a vasárnap. Éppen ellenkezőleg, azt magyarázta, amit Jézus mondott, hogy a törvény még mindig érvényes.

Egy másik érv az, aki folyamatosan vasárnap a Jézus nyilatkozatai:

Mark 2,27-28 - Aztán hozzátette: "A szombat van az emberért, nem az ember a szombatot. Embernek Fia ura a szombatnak."

Máté 12,8 - Az embernek Fia ura a szombatnak.

Jézus azt mondta, ezek a nyilatkozatok, de megfelelően kell értelmezni. Sokak szerint ez bizonyítja, hogy a nagy szabadság, hogy tudunk kezelni, szombaton saját hatáskörben és elhagyni a régi formákat. Így könnyen szemlélteti ezek a kijelentések világossá teszik, miként kívánja Jézus, szombaton.

Abban az időben Jézus, papok, farizeusok, hogy veszélyeztetné járnak hatalmas terhelést. Tegye az összes fenti szabályt, és szertartások, amelyeket nagyon nehéz megfigyelni. Terhelni az embereket az ilyen terheket, melyeket értelme, és kívül estek az Isten törvénye.

Máté 12,1-5 - egy szombatot Jézus át a gabonán. Tanítványai voltak éhesek, és kezdett tépd fülébe kukorica és enni. Amikor a farizeusok látták, azt mondták neki: "Nézd, a tanítványok csinálnak, amit nem szombaton," mondta nekik: "Elolvastad mit tett Dávid, amikor emberek éheztek? Hogyan illeszkednek Isten házában és megette a kenyeret a termelés, amely nem volt szabad megenni őt és embereit, hanem csak a papok egyedül? És te nem olvastad a törvényben, illetve, hogy a papok az ő szombat munkájára a templomban profán a szombatot, és ártatlan?

Jézus akart rámutatni, hogy a szombat a pihenés napja, szemlélődés, beszélgetés Istennel, a nap az öröm, amikor úgy gondolja, az Isten és embertársai. Nem, hogy mi kínozza, végző értelmetlen hagyományok, amelyeket az ember alkotta.

Egy másik kedvenc érve az, hogy sokan az Istennek szentelt vasárnap előtt, ősidők óta. Igen, egyetértek sok. A vasárnap már nem igazán szent az ókorban, pogányok, szent a napisten modlářskému.

Az első tipp fenntartása jelent meg vasárnap a templom Rómában, ahol a hívek többsége volt a nem-zsidók. A fővárosban a birodalom, abban az időben megjelent egy erős antiszemita tendenciák, ezért a keresztények, mint a zsidók, mint a legelőkelőbb. A kölcsönös helyettesítés történt pontosan szombatig - ugyanazon a napon szolgáltatást. Innen ered az első kísérlet ünnepeljük egy napon, mint megőrizni a zsidókat.

Egyes helyeken keresztények próbálnak bevezetni egy új nap a kultusz, de a legtöbb keresztény egész birodalom szent 5-ig Century szombaton.

Szókratész a történész az 5. században írta: Majdnem minden egyház a világ végzik szertartások minden szombaton, de a keresztények Rómában, és az Alexandria, alapja egy régi hagyomány, hogy megszűnt követni.

Miután a nagy és brutális üldözés a keresztények, a kereszténység jött szer fényesebb. Kereszténység hivatalosan elismert és március 7-ben 321 Konstantin császár kiadott egy rendeletet, amely megváltoztatta a szombatot szombat-vasárnap. Constantinus volt híve a pogány napisten, ezért elrendelte ünnepeljük szoláris nap. Időpontjában a rendelet nem volt követője a Jézus Krisztus, keresztség hagyta ki a halálos ágyán. Ügyét jött létre vasárnap emlékére Jézus feltámadása, hanem mint a zsidók ellenére.

Konstantin a vasárnap törvény: Hagyja, hogy a Sun tiszteletre hatóságok, és az emberek városokban élő többi részén, és ezek mind az üzletek és áruházak zárva. Ugyanakkor a vidéki gazdák továbbra is foglalkozik megélhetése.

Az egyház követte a törvény Konstantin a Tanács laodiceai a 364. évben adott okot, hogy az első vasárnap vallási törvény. 29.kánon elrendelte, hogy a keresztényeknek meg kell ünnepelni vasárnap, és ha lehet, ne vegyen ezen a napon dolgozni, nem kell tétlen szombaton, de ezen a napon kell dolgoznia.

A 538, ami jellemzi a kezdete a kormány az egyház a világban, vezetett keményebb törvény. 28.kánon tanács azt mondta vasárnap, hogy lehetne még el kell halasztani addig, amíg a munkáját a gazdák, hogy az emberek megakadályozták abban részt vallási szertartásokon.

Nézd meg a katolikus katekizmus 1977, ahol megtaláljuk a következő sorozat kérdések és válaszok: K: Milyen nap van szombaton? Válasz: a szombat a hetedik napon, szombaton. K: Miért tartja vasárnap helyett szombaton? Válasz: vasárnap megtartja helyét szombat, mert a katolikus egyház át a szentsége a szombat vasárnap.

Valóban, lehet változtatni Isten törvényét?

Azok, akik olvasni ezt a cikket is emlékszem, hogy egy napon a többi szombat Teremtőnk. Szombat, majd a végén ezt a pillért a világ vizsgálat hitünk. Mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik párt, hogy menjen, vagy az Isten, a mi alkotó, aki a szeretet és az élet, vagy arra az oldalára, a sárkány, hogy az ősi kígyót, aki az ördög és a Sátán.


Hol a következő? - A témához kapcsolódó

Egy új nap pihenés - Fake Lunar Sabbath

302_lunar_sabbath.jpg A világ jövő szombaton és vasárnap a hamis volt, egy pihenőnap. Sok keserű bibliaóra jött a furcsa következtetésre. Egy igazi pihenőnapot, szent, hogy az izraeliták szombat van, ami a naptárban, de ...
Hozzáadott: 28.12.2010
Megtekintés: 149294x

Kapcsolódó cikkeket kategóriában - Bibliai tények

Fontos találkozó az ellenségünk

495_zabava.jpg Mit Sátán tervezett? Ahogy mi, keresztények, akarsz? Gondolj ezeket a sorokat írta Jim Hohnberger könyvében Escape Istennek. Ez az érvelés nem messze az igazságtól, és mindannyian biztosan megtalálja, hogy az ő ...
Hozzáadott: 12.10.2011
Megtekintés: 154665x

Jézust Mózes és Illés a hegy a színeváltozás

407_jezis_hora_promeneni.jpg Máté 17,1-8 - után hat nappal Jézus átvette Péter neki, Jakab és János az ő testvére, vezette őket egyedül egy magas hegyre, és átszellemült előttük. Arca ragyogott, mint a nap, és ...
Hozzáadott: 05.04.2011
Megtekintés: 324783x

A gazdag ember és szegény Lázár - Lk 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Fent ebben a fejezetben a puzzle sokan -, mert elfelejtette, hogy ez egy példázatot.Mint a többi példabeszéd, Krisztus azért jött, hogy életben képviselete a gazdagok és a szegények Lázár élet elvárásainak ...
Hozzáadott: 05.10.2010
Megtekintés: 270408x

Mi úgy véljük, a második rész - az elvi pontok 16-28

414_cemu_verime_16_28.jpg 16 Az Úrvacsora - Az Úrvacsora a részvétel a jelek Jézus testét és vérét, mint egy kifejezés a hit benne, a mi Urunk és Megváltónk. A tapasztalat, közösség jelen van Krisztus, ...
Hozzáadott: 11.04.2011
Megtekintés: 120199x

Jézus feltámadt a halálból - hat ok is ezt erősíti meg

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Názáreti Jézus keresztre feszítették, eltemették, és három nappal később feltámadt a halálból. Nincs más vallás, nem hivatkozhat arra, hogy alapítója feltámadt. Ebben a kereszténység egyedülálló. Minden olyan érvelés érvényességének kereszténység áll ...
Hozzáadott: 08.12.2010
Megtekintés: 288114x

Hu.AmazingHope.net - Pihenőnap, szombat vagy vasárnap?